AUTOMATA VÁLTÓ OLAJCSERE

14 (2)_.jpg

Szerepe: a legtöbb gyártó már 100.000 kilométernél előírja az olaj, a szűrő, valamint a tömítések cseréjét, de például a Mercedes 60.000 kilométernél igényli ugyanezt.
Sokszor gondolják úgy az autósok, hogy a kezdeti rángatás után talán majd rendbe jön, és tovább próbálgatják a meghibásodott váltót. Ennek eredménye a gazdasági totálkár felé szokott közelíteni.

Egy biztos: megfelelő karbantartással megsokszorozható a váltó élettartama, ezenkívül működése komolyan kihat a menetkomfortra is.

Viszont a lényeg a megfelelő szón van! Ugyanis tudni kell, hogy főleg a szokásos hidraulikus nyomatékváltó esetében, ha csak leengedjük az elhasználódott olajt, akkor, az ilyen váltó szerkezeti felépítésének köszönhetően, még kb. az elméleti feltöltési mennyiség ~ 40 százaléka bent marad a váltóban. Ahhoz, hogy hosszútávon is minőségi munkát tudjunk végezni, szükséges egy olyan professzionális berendezés, amellyel teljes egészében le tudjuk cserélni az elhasználódott hajtómű-olajt illetve ezzel egy időben, karban is tartja a szerkezetet.

Hajtóműolaj csere előtti karbantartás szerepe

Cégünknél nemcsak kicseréljük a váltóolajat, hanem még a csere előtt egy speciális tisztító adalékkal eltávolítjuk a lerakódott szennyeződéseket, ezáltal a friss olaj egy valóban tiszta környezetbe fog kerülni, így lényegében meghosszabbítja az új olaj teljesítményét és élettartamát!

Cimkék: foodsportvimeo

A Szerzőről

bossA hír megtalálható itt: 4rings.hu
http://4rings.hu/news.php?extend.4